England - London

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
I det här inlägget hittar du inga recept utan mer lite ditten och datten för dig som är sugen på att åka till London.
 
Numera finns det gott om billiga resor till storstäder runt om i Europa. Mats och jag bestämde oss för att ta flyget över Nordsjön och tillsammans med sonen besöka britternas stolthet London. Tjoho så kul!!!
 
I London bor det fler invånare än det gör totalt i hela Sverige och staden har genom åren haft stort inflytande på utbildning, kultur, handel, finans och politik. Mer än 20 procent av de som bor i London är födda utanför EU. En minst sagt myllrande och pulserande stad med andra ord.
 
Att hitta bra hotell som inte kostar skjortan är en svår kombination i centrala London. Ofta är rummen små och ofräscha. Standarden på boende är generellt låg och som svensk är det lätt att förskräckas och skeptiskt rynka på pannan. För att slippa tomma plånböcker, silverfiskar och fläckiga helteckningsmattor bestämde vi oss för att bo i East Croydon. Croydon ligger i södra London och är en riktigt mysig stadsdel med fina gator, gott om shopping och trevliga restauranger.
 
 

Att ta sig till East Croydon är lätt. Det finns flera sätt. Med sina 415 kilometer och 275 stationer är Londons tunnelbanesystem det äldsta och ett av de största i hela världen. Busstrafiken är väl utbyggt och rullar med sina dubbeldäckare fram och tillbaka mellan förorterna och centrala London.
 
 
Själv föredrar jag pendeltågen (London Overground). Tågen är fina, du slipper den värsta trängseln och hinner se lite av hus och landskap på vägen dit du ska.

 
Tågen avgår varje halvtimme och från London Victoria station till East Croydon tar det ungefär en kvart att åka. Oystercard (ett plastkort som du drar i spärren till tunnelbanan eller tåget) köper du lätt på plats men det är också himla smidigt att beställa hem ett innan du reser (var ute i god tid bara för det kan ta några veckor att få det hemskickat). På så sätt slipper du ibland långa köer till biljettkassorna.
 
 
Hotell då, jo ett kan jag absolut tipsa om.

Croydon Park Hotel ligger fem minuters gångväg från tåg/tunnelbana och är en riktigt pärla. Ett lyxhotell som åldrats med värdighet och numera bjuder på prisvärd och trevlig övernattning. Hotellet ligger nära Croydons centrum och har wifi, fin restaurang, en varm och skön pool och rummen är riktigt sympatiska. Egentligen inget märkvärdigt, åldrat och lite slitet men trots allt väldigt trevligt. Hotellet hittar du här.
 
Frukosten då. Jo precis som du ser på de första bilderna i inlägget. Överdådig, mastigt brittisk och mättande till långt in på eftermiddagen. ;) Som tur är finns det mycket att välja på för själv föredrar jag mer den fruktiga yoghurtvarianten, gärna i kombination med franska Croissanter.
 
 
Sonen proppmätt efter varm choklad och ett helt gäng med Croissanter.;)
 
I nästa inlägg spanar vi in London Eye, Big Ben och en massa andra trevligheter.;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen