Vegetariska ricottarullar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Av olika skäl känns det rätt att äta vegetariskt emellanåt. De här ricotta- och spenatfyllda lasagneplattorna som badar i mustig tomatsås och toppas med mozarella är riktigt läckra.
Ett bra val för miljön och hälsan och ett gott alternativ för den annars så vana köttätaren.
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 förpackning färska lasagneplattor
1-2 gula lökar, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 paprika, gärna röd och ekologisk, delad i mindre bitar
2 1/2 krm chiliflakes (hittar du i kryddhyllan)
1 tsk timjan
2 burkar konserverade körsbärstomater
ca 400 g fryst tinad spenat
1 ask ricottaost, ca 250 g
2 mozarellaostar, ca 125 g vardera
1 1/2 tsk salt
3 krm peppar
olja att steka i
Gör så här: Fräs lök, vitlök och paprika en aning tillsammans med chiliflakes och timjan. Blanda i tomaterna och 1 tsk salt och låt allt puttra (under lock) i ca 10-15 minuter. Tina spenaten och krama ur vattnet. Blanda spenat och ricottaost tillsammans med 1/2 tsk salt och pepparn. Fyll lasagneplattorna med spenatröran och rulla till rullar. Häll i hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form och placera lasagnerullarna uppepå. Bred ut resten av tomatsåsen på rullarna. Riv mozarellaosten överst. Gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med sallad.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Ser riktigt gott ut!! :-)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Lika gott som det ser ut!! Att strö på lite fetaost är ett tips!:)
Trackback