Valtårta
1 1/2 dl socker
6 äggulor
2 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk mjölk
Botten marängdel:
6 äggvitor
3 dl socker
mandelspån
Fyllning:
Grädde
1-2 burkar konserverade mandariner (du kan förstås använda andra frukter och bär också)
Gör så här: Börja med att röra margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Rör i äggulorna, en i taget och vispa så att smeten blir porös. Rör i mjölet och till sist mjölken.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Vispa äggvitorna till fast skum (du får vispa ganska länge) häll sedan försiktigt i sockret och fortsätt att vispa en stund till, smeten ska bli blank. Bred marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Strö över mandelspå
Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret. Vispa grädden till fyllningen. Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat. Bred på grädden på bottnen och fördela mandarinerna övar. Lägg på den andra bottnen. Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.
Det bästa är att du är "tillbaka"!Hurra!!
Tack!! <3
Du har en fantastisk blogg! Blev nästan lite orolig att du slutat blogga. Fin familj, superfina bilder och fina recept! / Tack till dig!
Så kul att du är tillbaka!!!
Dagen räddad, du är tillbaka! Var orolig att du tröttnat på bloggandet. Hamnade på din blogg av en slump för några år sedan, det tog ett bra tag innan jag uppfattade var du bor, extra roligt då jag är i din stad så ofta jag kan på somrarna. Tack för alla bra recept och fina bilder från mitt sommarparadis.
Ni är för rara ni!<3
vilka fina bilder