Chokladmousseägg
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En söt och charmig efterrätten. En mer passande får man nog leta efter så här i påsktider. Kinderägg fyllda med en len chokladmousse och snyggt dekorerade med aprikosmarmelad. Suuupergod dessutom!!
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
6 kinderägg
Chokladmousse:
150 g vit choklad
1 1/2 dl kesella
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl kesella
1 1/2 dl vispgrädde
aprikosmarmelad, gärna den på flaska så är det lätt att forma "äggulan".
Gör så här: Låt kinderäggen vara rumsvarma (är de kylskåpskalla spricker de när toppen skärs av), använd en vass kniv och såga av ett lock på varje ägg. Plocka ut plastägget som ligger inuti. Gör moussen genom att smälta den vita chokladen. Vispa sedan grädden och rör i kesella och chokladen. Fyll en sprits med moussen och klicka ner lagom mycket i varje ägg. Jämna till så att ytan blir platt. Häll på en klick marmelad.
Kommentarer
Postat av: Veronica
Superfina!! Riktigt snajsigt att ha kinderägg som bas... Kram!
Trackback