Malins äggkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 

Skärtorsdagen avnöts med knytkalas på jobbet. En massa godsaker stod på bordet, traditionella rätter och så några ovanligheter: Malin bjöd på äggkaka, en krämig blandning av ägg, grädde och kaviar. Så god att jag for hem och lagade den till påskbordet jag själv skulle servera dagen därpå. Perfekt tillsammans med sill, jansson och lax.;)
 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
6 ägg, hårdkokta
3 dl vispgrädde
1/2 kaviartub
salt
peppar
 
 
Gör så här: Koka äggen och dela dem i småbitar med en äggskärare. Lägg äggbitarna i botten på en gratängform. Blanda grädde och kaviar, smaka av med salt, pepper och ev mer kaviar. Häll blandningen över äggen och gratinera i ugnen i 175 grader tills kakan "stannat" och fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen