Vackert påskbröd
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Att servera hembakat bröd med ägg i på påskbordet är både vackert och gott. Ägget läggs färskt i degen och blir lagom hårdkokt när brödet är färdiggräddat. Att färga äggen innan ser både trevligt och snyggt ut.
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl yoghurt, naturell
2 msk rapsolja
2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
8 ägg okokta, om du vill kan du färga dem med lökskal, rödbetor (eller liknande) eller genom att lägga dem i karamellfärgat vatten innan
sesamfrön
Gör så här: Smula jästen i en degbunke och lös upp den i saltet. Blanda i yoghurt, olja och mjöl. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Dela degen i två delar, kavla ut den ena delen till en platta. Använd en rund form och stansa ut åtta ovaler. Lägg ett ägg på varje platta. Forma den övriga delen till långa "korvar" som du antingen fläter eller snurrar runt varje ägg. Jäs i ytterligare 30 minuter under bakduk. Pensla bröden med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Kommentarer
Trackback