Kasslergratäng med rött vin och curry

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Kassler är himla gott bara sådär rakt upp och ner. Vill du  trots allt göra en mer matig variant kommer här ett recept med rödvin och curry i en krämig gratäng. Gott så det förslår. ;)


_______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
500 g benfri kassler
3 msk rödvin
1 krossad vitlöksklyfta
½ tsk torkad dragon
2 ½ dl vispgrädde
1 msk curry
2 msk tomatpuré
2 dl riven lagrad ost
salt
 
Gör så här: Strimla eller skiva kasslern.Lägg den i en ugnssäker form. Blanda vin, vitlök och dragon och häll över kasslern, låt marinera någon halvtimme. Blanda grädde, curry och tomatpuré i en skål, smaka av med salt, Häll allt över kasslern. Strö på ost och grädda tillt gratängen blivit gyllene. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen