Kanelbullesockerkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Kanelbullesockerkaka - en härligt kladdig sockerkaka med smak av kanelbulle!
______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
Fyllning: 1/2 dl socker och 1 1/2 msk kanel.
Gör så här: Rör smör och socker pösigt med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Blanda i övriga ingredienser. Varva smet och kanel/sockerblandningen i en smord och bröad form (ca 1 1/2 liter) . Grädda i 180 grader i ca 40 minuter, känn med sticka så att kakan inte blir torr.
Till den stora kakan på bilden gjorde jag dubbel sats och det blev lagom
Kommentarer
Postat av: Jessica
Nu äntligen har jag provat det här kaktipset, lika god som den ser ut!!!
Trackback