Frasiga Wienerbröd
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En snabbvariant av hemgjorda Wienerbröd. Hur lätta som helst att göra och de smakar nästan precis som köpevarianten!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 paket färdig smördeg
Marsan / vanlijkräm, färdig pulvervariant
florsocker
vatten
Gör så här: Skär ut lagom stora bitar av smördeg, på fotot är Wienerbröden rektangulära men vill du ha en mer traditionell form så skär du ut sådana bitar. Pensla kanterna med lite vatten och vik in hörnen mot mitten, tryck lite så att hörnen fäster och stannar kvar, vik även in långsidorna. Invikningen är till för att inte vaniljkrämen ska rinna ut. Rör ihop vaniljkräm enligt anvisningarna på förpackningen och lägg en klick i mitten på varje wienerbröd. Grädda i ca 225 grader i ca 20 minuter, de ska bli gyllene, gräddar du för kort tid så blir de degiga i botten. Blanda florsocker och vatten och ringla över de avsvalnade wienerbröden. Pudra på lite florsocker och servera.
Kommentarer
Trackback