Indisk currykyckling
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag har aldrig varit i indien, men om jag ska tro någonting om maten så är det att den smakar precis så här. Kycklig som blandas medi härligt mustiga smaker av curry, ingefära, spiskumin och gurkmeja.
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
4 äpplen, skalade och tärnade
1 msk curry
1 tsk mald ingefära
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 msk soja
1 hönsbuljongtärning
3 msk mango chutney
1 burk kokosmjölk
Gör så här: Stek kycklingen och blanda i övriga ingredienser, småsjud en stund och servera sedan med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Ida
Många, många tummar upp för att du börjat blogga igen! Jag har saknat dig 😊
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
'Ida'
Tack snälla!!💕
Postat av: Carina.
Gott!
Postat av: EMIZA
gott :-)
Postat av: Angie
Ser jättegott ut! Tack för inspirationen :)
Trackback