Vitkålsgratäng med västerbottenost
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Alltså denna vitkålsgratäng. Så väldigt, väldigt god!
Tidigare i veckan kom min arbetskamrat Maria och berättade att hon hade ett annorlunda och supersmarrigt recept på ett alternativ till den mer traditionella potatisgratängen. Med sådana vitsord går det ju förstås inte att låta bli att provlaga. Maria hade mer än rätt, detta är verkligen en riktig god gratäng.
Så gott folk, håll till godo, det här receptet får ni inte vifta bort utan genast notera i er mentala receptbas för att sedan plocka fram vid första bästa tillfälle!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1/2 vitkåshuvudl, strimlad
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk Sambal Oelek
1 gul lök, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
peppar
smör att steka
Västerbottenost, riven
Gör så här: Strimla vitkålen och stek den tillsammans med gul lök och vitlök i rikligt med smör, när den mjuknat så blandar du i grädde, creme fraiche coh Samal Oelek. Låt sjuda i 5-10 minuter och smaka sedan av med salt (snåla inte) och peppar. Häll allt i en gratängform och strö på riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med stekt kött fläsk/nöt/kyckling och en sallad.
Kommentarer
Postat av: Jessica
Ska absolut provas :)
Postat av: Kerstin
Oj oj oj! Vilken kanongod gratäng det blev!
Tack för receptet. :-)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Ja den här gratängen är verkligen supergod! Kul med ett annorlunda alternativ också!:)
Karin
Postat av: Carina
Å det är så roligt att prova nya recept!! Och det här var jättegott!!
Trackback