Inbakad chokladkaka
![](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/inbakadchoklad5_56e447b3e087c32266e3595a.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Inbakad chokladkaka i smördeg var en riktig internethit i höstas. Själv har jag gjort den vid flera tillfällen för enklare och godare dessert/fikabröd får man leta efter.
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
Du lägger kort och gott en chokladkaka på ett smördegsark, skär flikar i degen som du sedan viker in. Penslar med uppvispat ägg och stör på flagad mandel och flingsalt, eller som på bilden chrunch (glasströssel). Grädda sedan i 15 minuter i 200 grader. Servera och njut! Ska man likna smaken vid något så är det ett riktigt saftigt weinebröd med choklad.
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/inbakadchoklad4_56e447b09606ee22e8c7cbbd.jpg)
Märta dansar loss i köket i väntan på melodifestivalsfinalen.
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/inbakadchokladkaka_56e44ac9ddf2b35a66146396.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/inbakadchoklad2_56e44a9de087c3226efd69d0.jpg)
Kommentarer
Trackback