Påskbufé - förutsägbart, traditionellt och väldigt gott
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Påsken tjuvstartade idag med en liten påskbuffe. Förutsägbart, traditionellt och väldigt gott!
Köttbullar smaksatta med bl.a kalvfond och japansk soja. En vinnare!
Ingredienser:
800 g blandfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
1 gul lök, riven
1 1/2 tsk salt
1 tsk peppar (knappt)
2 msk kalvfond
2 tsk soja, japansk
Gör så här: Blanda ströbröd och grädde och låt stå en stund, rör i lök, salt, peppar, kalvfond och soja. Blanda allt med blandfärsen. Forma till köttbullar och stek i smör i stekpanna.
Ägg med ögon, trevligt men jobbigt att behöva krossa skallen på dem. Äggen på fotot är kokade i gula lökskal och i mosade blåbär. En kollega berättade att hon inte hade blåbär hemma utan kokade sina i blåbärssoppa istället vilket fungerade finfint!
Ägghalvor toppde med godaste ansjovisröran.
Ingredienser:
100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1/2 burk ansjovisfiléer finhackade
2 msk finhackad gräslök
smaka av med salt
Gör så här: Blanda allt och spritsa ut på ägghalvor. Garnera med räkor och dill.
Att måla äggen tillhör en av de mer viktiga traditionerna.
En riktigt god variant av hemgjord skärgårdssill med bl.a. Smetana, ägg och rom.
Ingredienser:
1 förpackning inläggningssill, 420 g
1 ägg, kokt
2 msk gräslök, finhackad
1 msk majonnäs
2 dl Smetana
50 g stenbitsrom
Gär så här: Skär sillen i mindre bitar om du använder hela filéer. Hacka ägget och blanda med övriga ingredienser.
Kladdkaka med chokladglasyr och äggdekor.
Kommentarer
Trackback