Påskbufé - förutsägbart, traditionellt och väldigt gott
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask3_56f581fbddf2b3558a7cc6d9.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/pask_56f581f6e087c34fb5175fd7.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Påsken tjuvstartade idag med en liten påskbuffe. Förutsägbart, traditionellt och väldigt gott!
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask6_56f58202ddf2b355df4fb65d.jpg)
Köttbullar smaksatta med bl.a kalvfond och japansk soja. En vinnare!
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
Ingredienser:
800 g blandfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
1 gul lök, riven
1 1/2 tsk salt
1 tsk peppar (knappt)
2 msk kalvfond
2 tsk soja, japansk
Gör så här: Blanda ströbröd och grädde och låt stå en stund, rör i lök, salt, peppar, kalvfond och soja. Blanda allt med blandfärsen. Forma till köttbullar och stek i smör i stekpanna.
![](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/pask12_56f58214e087c33f1fc6773a.jpg)
Ägg med ögon, trevligt men jobbigt att behöva krossa skallen på dem.
Äggen på fotot är kokade i gula lökskal och i mosade blåbär. En kollega berättade att hon inte hade blåbär hemma utan kokade sina i blåbärssoppa istället vilket fungerade finfint!
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/pask9_56f5820b2a6b226713c35d94.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/pask11_56f58211e087c34ff7eba026.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask10_56f5820e9606ee400080e22c.jpg)
Ägghalvor toppde med godaste ansjovisröran.
Ingredienser:
100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1/2 burk ansjovisfiléer finhackade
2 msk finhackad gräslök
smaka av med salt
Gör så här: Blanda allt och spritsa ut på ägghalvor. Garnera med räkor och dill.
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/pask1_56f581f99606ee3ffb171c57.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask8_56f582082a6b2265dd52747d.jpg)
Att måla äggen tillhör en av de mer viktiga traditionerna.
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask13_56f582172a6b221b8cb1bdb3.jpg)
En riktigt god variant av hemgjord skärgårdssill med bl.a. Smetana, ägg och rom.
Ingredienser:
1 förpackning inläggningssill, 420 g
1 ägg, kokt
2 msk gräslök, finhackad
1 msk majonnäs
2 dl Smetana
50 g stenbitsrom
Gär så här: Skär sillen i mindre bitar om du använder hela filéer. Hacka ägget och blanda med övriga ingredienser.
![](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/pask7_56f582052a6b221b95214074.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask5_56f581ff2a6b221b95214072.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/pask14_56f5821a9606ee4037d5bf76.jpg)
Kladdkaka med chokladglasyr och äggdekor.
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
Kommentarer
Trackback