Påskbufé - förutsägbart, traditionellt och väldigt gott

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Påsken tjuvstartade idag med en liten påskbuffe. Förutsägbart, traditionellt och väldigt gott! ;)  
 
 
 
Köttbullar smaksatta med bl.a kalvfond och japansk soja. En vinnare! ;)  
 
Ingredienser:
 
800 g blandfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
1 gul lök, riven
1 1/2 tsk salt
1 tsk peppar (knappt)
2 msk kalvfond
2 tsk soja, japansk
 
Gör så här: Blanda ströbröd och grädde och låt stå en stund, rör i lök, salt, peppar, kalvfond och soja. Blanda allt med blandfärsen. Forma till köttbullar och stek i smör i stekpanna. 
 
 
 
 
Ägg med ögon, trevligt men jobbigt att behöva krossa skallen på dem.;)  Äggen på fotot är kokade i gula lökskal och i mosade blåbär. En kollega berättade att hon inte hade blåbär hemma utan kokade sina i blåbärssoppa istället vilket fungerade finfint!
 
 
 
 Ägghalvor toppde med godaste ansjovisröran. 
 
Ingredienser:
 
100 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1/2 burk ansjovisfiléer finhackade
2 msk finhackad gräslök
smaka av med salt
 
Gör så här: Blanda allt och spritsa ut på ägghalvor. Garnera med räkor och dill.
 
 
Att måla äggen tillhör en av de mer viktiga traditionerna.;)  
 
 
 
 
En riktigt god variant av hemgjord skärgårdssill med bl.a. Smetana, ägg och rom. 
 
Ingredienser:
 
1 förpackning inläggningssill, 420 g
1 ägg, kokt
2 msk gräslök, finhackad
1 msk majonnäs
2 dl Smetana
50 g stenbitsrom
 
Gär så här: Skär sillen i mindre bitar om du använder hela filéer. Hacka ägget och blanda med övriga ingredienser. 
 

 
 
 
Kladdkaka med chokladglasyr och äggdekor.;)  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen