Saftig och superenkel chokladsockerkaka
Foto: Karin / Bevemyrs blogg
När man bakar chokladsockerkaka kan man kort och gott säga att det är två saker som är viktigt. Att den smakar choklad och att den inte är torr. Den här slår huvudet på spiken. Saftig och supergod!😀
Ingredienser:
150 g smör
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
Gör så här: Smöra och bröa en sockerkaksform. Koka upp vattnet (smidigt att använda en tekokare om du har någon:) Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen någon minut med en gaffel i en skål eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna
och rör i äggen, smöret och till sist det heta vattnet. Smeten blir väldigt rinnig och det ör precis det den skall vara. Häll i formen. Grädda i 35-40 minuter (kolla med sticka) i 175 grader. Låt kakan stå till sig innan du äter
den, gärna över natten.
Kommentarer
Trackback