Tortilla och fajitagratäng
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den nordiska varianten av Tex Mex-köket har vunnit många svenskars hjärtan. Den barnfamilj som inte ätit tacos en fredagskväll existerar nog inte. 😀
Här hemma varierar vi oss och äter en tortilla- och fajitagratäng emellanåt. Fördelaktigt enkel, smakfull och väldigt god.
Och ni, det finns en ny funktion här på bloggen, en gillaknapp (längst ner i varje inlägg). Är det något ni tycker ser läckert ut, GILLA! Det hjälper mig att få reda på vad ni tycker är extra gott eller uppskattat.😊
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé skuren i tärningar
1 gul lök, hackad
1 gul paprika i småbitar
1 påse Fajitakrydda (finns bland tacogrejerna)
5 dl grädde
1 burk Garlic Salsa sås (finns också bland tacogrejerna)
6-8 mjuka tortillabröd, medium
Riven ost
Smör eller olja att steka i
Salt
Gör så här: Stek kycklingen, blanda i lök och paprika och stek lite till. Häll på fajitakryddan. Rör i grädden och salsasåsen. Låt allt koka ihop så att röran tjocknar en aning. Smaka av med salt. Varva kycklingröra och tortillabröd i en gratängform. Avsluta med riven ost. Gratinera i ugnen i 200 grader tills osten fått fin färg. Servera med sallad och ev lite gräddfil.
Tips: Det är gott att hälla på en burk majs också innan osttoppingen.
Kommentarer
Trackback