Grym räkpaj

(null)
Foto: Karin/Bevemyrs blogg

En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den.😊

Ingredienser.
Pajdeg:
Ca 3 dl mjöl
Ca 100 g smör
1 krm salt
1/2 dl vatten

Fyllning:
Ca 300 g räkor, jag brukar ta två burkar räkor i lag
2 dl créme fraiche
1 ask vitlöksost, bredbar, ca 100 g
2 ägg
2 dl riven ost
1-2 mak hackad dill
Smaka av med salt
Ost att strö över

Garnering:
Några skivor citron
Dill
Partytomater

Gör så här: Knåda ihop allt till degen, tryck ut den i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i 175 grader i ca 15 minuter. Häll av räkornas lag om du använder räkor på burk. Lägg dem i formen, rör ihop ingredienserna till fyllningen, smaka ev av med lite salt och häll fyllningen över räkorna. Strö på lite riven ost och grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Garnera pajen och servera den med gott bröd och en sallad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen