Smörseg blåbärskaka
Den här kakan bakade min mamma många gånger när jag var barn, mest med äpplen men nu när det finns gott om blåbär i skogarna (här där vi bor) så passar vi på att göra en med bärfyllning.
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör
pärlsocker
Ca 3-4 dl blåbär
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt (halv långpannestorlek ungefär), strö på blåbär och hyvla på smör (använd en osthyvel), lägg inte skivorna för tätt (någon halv cm fritt mellan kanterna) och strö på pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan känns fast och ser gyllene ut. Skär kakan i rutor och servera med en kopp kaffe eller te.
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör
pärlsocker
Ca 3-4 dl blåbär
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt (halv långpannestorlek ungefär), strö på blåbär och hyvla på smör (använd en osthyvel), lägg inte skivorna för tätt (någon halv cm fritt mellan kanterna) och strö på pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan känns fast och ser gyllene ut. Skär kakan i rutor och servera med en kopp kaffe eller te.
Kommentarer
Trackback