Ansjovistårta
Sedan många år tillbaka är ansjovistårta en självklar ingrediens på våra jul- och påskbord. Den är fantastiskt god och även de stackarna:) som inte är förtjusta i sill och ansjovis (och andra liknande läckerheter) brukar älska den här tårtan. En helt oemotståndlig kombination mellan den lite grova kavringen och den krämiga blandningen av philadelphiaost och créme fraiche.
Ingredienser:
250 gr kavring
100 gr smör
2 dl créme fraiche
300 gr philadelphiaost
1 ask ansjovis
2 msk finklippt gräslök
4 ägg
minitomater
gurka
rom
citron
Så här gör du: Mixa kavringen i en matberedare, smält smöret och häll i, blanda väl. Fördela brödröran i en springform och pressa ihop den med en sked så den blir ganska kompakt. Ställ in formen i kylskåpet en stund. Blanda ihop créme fraiche och philadelphiaost, skölj av ansjovisen lätt (det behöver man inte göra om man vill ha lite mer ansjovissmak) och hacka den i små, små bitar. Klipp gräslöken fint och rör i den i créme fraicheröran. Fördela röran över kavringen och garnera efter behag. Verkligen smaskig!!
Kommentarer
Postat av: Jerka
Jättefin tårta, men du skulle ALDRIG få mig att smaka =) Nu sticker jag och fiskar!!
Postat av: Karin
Haha!! Den här tårtan skulle nog kunna omvända även dig din sillhatare!!? Trevlig fisketur!!!
Postat av: Inez
Fin sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)
Svar:
Karin
Trackback