Kycklinggratäng




Ett tag lagade vi den här gratängen nästan varje helg. En riktig storfavorit!! En helt perfekt supergod och festlig mysmat!!!

Ingredienser:
1 påse kycklingfilé
3 dl okokt ris (som kokas:)
5 dl grädde (går bra med någon magrare variant bara den går att vispa)
2 dl majonäs
1 dl ketchup
2 dl riven ost
1 stor riven lök
2-3 pressade vitlöksklyftor
Salt 
Peppar
Grillkrydda

Gör så här:  Koka riset och lägg det i botten på en gratängform. Skär kycklingen i småbitar, stek och krydda. Fördela kycklingbitarna över riset. Vispa grädde, rör i majonäs, ketchup, ost. lök och vitlök. Smaka av röran och salta eventuellt. 
Häll grädd- och majonäsröran över kycklingen. Grädda i 200 grader i varmluftsugn, 225 grader i vanlig ugn i ca 20 minuter.


Kommentarer
Postat av: Mats Gunnar Bevemyr

ja, kycklinggratäng är nog den godaste mat jag vet... Dags att äta det snart igen kanske..?

2009-05-04 @ 17:18:28
Postat av: Matglädje

Denna rätt är så otroligt god och krämig, mums! Perfekt för bjudningar. Tack för ett underbart recept och en inspirerande blogg!

2010-03-18 @ 04:48:53
Postat av: Ann-Sofie

Var lite tveksam först, ketchup?!Men det blev verkligen gott!

2011-01-25 @ 19:32:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen