Kycklinggratäng
Ett tag lagade vi den här gratängen nästan varje helg. En riktig storfavorit!! En helt perfekt supergod och festlig mysmat!!!
Ingredienser:
1 påse kycklingfilé
3 dl okokt ris (som kokas:)
5 dl grädde (går bra med någon magrare variant bara den går att vispa)
2 dl majonäs
1 dl ketchup
2 dl riven ost
1 stor riven lök
2-3 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Grillkrydda
Gör så här: Koka riset och lägg det i botten på en gratängform. Skär kycklingen i småbitar, stek och krydda. Fördela kycklingbitarna över riset. Vispa grädde, rör i majonäs, ketchup, ost. lök och vitlök. Smaka av röran och salta eventuellt.
Häll grädd- och majonäsröran över kycklingen. Grädda i 200 grader i varmluftsugn, 225 grader i vanlig ugn i ca 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: Mats Gunnar Bevemyr
ja, kycklinggratäng är nog den godaste mat jag vet... Dags att äta det snart igen kanske..?
Postat av: Matglädje
Denna rätt är så otroligt god och krämig, mums! Perfekt för bjudningar. Tack för ett underbart recept och en inspirerande blogg!
Postat av: Ann-Sofie
Var lite tveksam först, ketchup?!Men det blev verkligen gott!
Trackback