Sillstek






En bättre svärmor än min kan man inte tänka sig, hon gör dessutom sååå himla goda stekar. En riktig storfavorit med smak  av ansjovis och som med lätthet konturerar ut alla varianter av traditionella söndagsstekar. Såsen är helt förföriskt god!!!! Receptet kommer här!   

Ingredienser 4- 6 personer
ca 1 kg benfritt nötkött ex. fransyska
1-2 msk marg.
2-3 gula lökar
6-7 ansjovisfiléer
vitpeppar och salt
ca.3 dl vatten
 
Sås:
Steksky
1,5 dl. grädde
ev. lite ansjovisspad samt salt och peppar efter smak
red med vetemjöl och mjölk.
 
 
Gör så här: Bryn köttet väl, salta och peppra. Dela löken och lägg den bredvid köttet i grytan.
Lägg ansjovisfiléerna på köttet och späd med vattnet samt lite ansjovisspad.
Låt puttra ca. 1,5 timme.
Sila spadet och gör såsen.
Servera med kokt potatis och pressgurka eller sallad.
Resterna av ansjovis och lök anses av somliga som en delikatess.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen