Sofias farmors rosenbröd



Min kompis Sofia (supertrevlig är du!!!) har gett mig det här rosenbrödsreceptet. Baka!! SMAKA!!! SMAKA!!!  :)

Ingredienser:
1/2 kg vetemjöl
50 gr smör
3 1/2 dl ljummen mjölk
30 gr jäst
1 tsk socker
1/2 tsk salt

Blanda mjöl och smör med fingertopparna. Smält jästen i mjölken, blanda i sockret och saltet. Blanda samman de två degarna. Gör runda små bollar och lägg dom på en plåt. Skär/klipp djupa kors. Låt jäsa i 1 timme. Pensla med ägg och vatten. Grädda i 200 grader (vanlig ugn) och 175 grader (varmljuftsugn). Ca 20 st.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Ohh så fina de blev!!

Farmor brukade ha sånna där små svarta korn på... några fröer alltså - inte peppar!

Vad kan det ha varit...



Du är så gullig! kram

2009-04-21 @ 23:06:02
Postat av: Karin

Haha!!! Ja just det, sånna svarta ska det ju vara på också!! Tänk vilken superbagare man är??!:) Kan det vara vallmofrön man strör över månntro??



Men så otroligt gott det blev, saftiga och precis sådär lagom luftiga!! Helt klart att dom kommer bakas ofta här hemma hos oss!



Kram!

2009-04-21 @ 23:52:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen