Mörk och seg chokladkola
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mamma påpekade lite i förbifarten att jag borde blogga den här kolan, sötsaken som i juletid och på Dunderhov kokats i parti och minut det senaste deceniet. Antagligen den enklaste kolan man kan göra, förädiskt god och helt omöjlig att sluta äta när man väl börjat.
Sagt och gjort, här kommer den, varsågoda!
Ingredienser:
120 g smör
1 1/2 dl sirap
2 dl socker
4 msk kakao
Gör så här: Koka allt i en kastrull i fyra till fem minuter, lite noga med tiden eftersom kolan lätt bllir för hård om den får koka för länge. Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form, själv brukar jag använda en avlång sockerkaksform. Klipp eller skär i lagom stora bitar när den svalnat och stelnat lite. Slå in kolorna i smörpapper.
Kommentarer
Postat av: Linda
åhhh så gott det ser ut!
Postat av: Linda - Rosa chica
Hej ! :D
Har du köpt klart alla julklappar? :)
Ha en bra jul önskar Linda :)
http://www.rosachica.blogg.se
Postat av: Victoria
Trackback