Mörk och seg chokladkola




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Mamma påpekade lite i förbifarten att jag borde blogga den här kolan, sötsaken som i juletid och på Dunderhov kokats i parti och minut det senaste deceniet. Antagligen den enklaste kolan man kan göra, förädiskt god och helt omöjlig att sluta äta när man väl börjat.

Sagt och gjort, här kommer den, varsågoda!


Ingredienser:

120 g smör
1 1/2 dl sirap
2 dl socker
4 msk kakao

Gör så här: Koka allt i en kastrull i fyra till fem minuter, lite noga med tiden eftersom kolan lätt bllir för hård om den får koka för länge. Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form, själv brukar jag använda en avlång sockerkaksform. Klipp eller skär i lagom stora bitar när den svalnat och stelnat lite. Slå in kolorna i smörpapper.

Kommentarer
Postat av: Linda

åhhh så gott det ser ut!

2009-12-22 @ 11:39:48
Postat av: Linda - Rosa chica

Hej ! :D

Har du köpt klart alla julklappar? :)

Ha en bra jul önskar Linda :)

http://www.rosachica.blogg.se

2009-12-22 @ 12:10:06
URL: http://rosachica.blogg.se/
Postat av: Victoria

2009-12-22 @ 12:12:53
URL: http://nineintheafternoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen