Pastej med kräftor, avokado och lagrad ost




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Om någon av er bloggläsare inte kan bestämma er för vad ni ska äta till förrätt på nyårsafton, this is it!;)

Det är många traditionella maträtter som ställs på borden så här års. Igår var det kalkonen som avnjöts, välkommen av alla och minst lika god som vanligt! Förrätten var en pastej gjord på bl.a lagrad ost, avokado och cremefraiche, garnerad med kräfstjärtar, rom, citron, tomat och dill. Massor av smak i en perfekt förrättskombination. Verry Nice!!!

Ingredienser till pastejen:

2 ägg
2 dl cremefraiche (lätt går bra)
1 dl riven lagrad ost (välj någon riktigt god sort)
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dill, hackad
1/2 avokado

Garnering:

kräftstjärtar
dill
minitomat
citron
rom

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 folieformar. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, salt, peppar och dill.Dela, kärna ur och skär avokadon i små  bitar och fördela i formarna. Häll på smeten och grädda i 15–20 minuter.Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar. Blanda kräftstjärtarna med dill och lägg ovanpå.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Vilka fina bilder du tar och vilken fin blogg. Lade genast till den bland favoriterna!:)

2009-12-27 @ 12:40:21
Postat av: Svärfar Loffe

Hade äran att själv smaka din pastej på annandagen. "Läckerbiten" kommer med all sannolikhet att serveras då vi själva har gäster. Finessen var ju också, (som jag fattade), att man kunde frysa själva pastejen och sedan tina och garnera den vid "oväntat besök".

2009-12-27 @ 13:53:26
Postat av: Ann-Marie

Men vilken fin blogg! Jättefina bilder och recept. Pastejerna ser jättegoda ut.

2009-12-27 @ 14:48:23
Postat av: Birgitta

Dom där läckerbitarna måste jag bara göra till förrätt på nyårsafton. Dom ser kanongoda ut!!! Ha det gott.



Kramar/Birgitta

2009-12-27 @ 17:56:53
Postat av: Vicky

Det var värst vad inlägg du radar upp så här i juletider! :-J

2009-12-27 @ 23:10:08
Postat av: Thorsten

I like the first shot of this appetizer very much

Postat av: Yvonne

Har handlat ingredienser! :D Kul med enkla smårätter...

2009-12-28 @ 14:06:02
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Svärfar Loffe"

Visst har du helt rätt, de små godingarna går utmärkt att frysa och plocka fram när andan faller på! Väldigt god middag hade vi och svärmors kalkon var ju som alltid gudagod!!



2009-12-29 @ 09:02:45
Postat av: Lotta N

Karin, nu står de små påastejerna i ugnen! Hoppas de blir lika fina som dina. Vi ska fira nyår med goda vänner och har i uppgift att bidra med förrätten.

Och på nyårsdagen ska jag bjuda mina föräldrar på din goda jornötskyckling...

2009-12-30 @ 15:30:49
Postat av: Kockarna på Dunderhov

Det var lättlagat och gott. Våra gäster uppskattade pastejerna mycket och bad genast om receptet. Det var 14:e året vi lagade nyårsmenyn för våra damer. Vi vill ha tips till nästa nyårsmeny

2010-01-02 @ 14:05:33
Postat av: Sussie Löfgren Malmberg

Hej och tack för alla tips!

Hur långt i förväg kan du garnera utan att de blir "mjuka"?

Gott nytt år/Sussie

2010-12-30 @ 14:10:17
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Sussie Löfgren Malmberg"

Hej!

Vad glad jag blir att du uppskattar tipsen! Jag vet faktiskt inte hur långt i förväg det går att garnera pastejerna, jag har gjort dem klara ett par timmar innan gästerna kommer, ställt in dem i kylskåpet och plockat fram dem lagom till ätdags:)



Gott Nytt Trevligt År till dig också!! /Karin

2010-12-30 @ 21:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen