lyxig, kaxig mariannetryffel
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här tryffeln har en väldigt självklar smak! Har man en förkärlek för Mariannekarameller så älskar man dom här! Ganska "tung" chokladsmak, utsökt lyxigt att äta tillsammans med en kopp te. Testa!!!
Ingredienser:
30 st Mariannekarameller
250 g mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 g vit eller ljus choklad
lite mörk choklad att ringla över
Gör så här: Krossa Mariannekaramellerna , i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka den mörka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
Smält vit eller ljus choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en tandpetare, låt stelna och ringla sedan över mörk choklad. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: Hanna
Åh vilka söta! Och goda lät dom, det här receptet ska jag spara!!
Postat av: Sussie
Vilka små söta godisbollar!
Postat av: Cia
Tack för all inspiration. Har dag gjort dessa smarriga Mariannetryfflar, lingonfudge och sega nougatkakor. Allt blev smarrigt. Underbar blogg du har. Lånar dina bilder men länkar dem till dej, hoppas det är ok.
God jul/ Cia
Postat av: Vicky
När ska jag hinna göra allt gott!?:)
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
"Cia"
Tack, vad kul att du gillar min blogg!!!
Trevlig, skön och god jul!
Postat av: Barbro
Nu har vi hittat konkurrenten till Årechoklad. Nyårsafton är räddad! Detta blir utmärkt till kaffeg på maten.
Du tar toppenfina bilder, Karin!
Trackback