lyxig, kaxig mariannetryffel





Foto: Karin / bevemyrs blogg

Den här tryffeln har en väldigt självklar smak! Har man en förkärlek för Mariannekarameller så älskar man dom här! Ganska "tung" chokladsmak, utsökt lyxigt att äta tillsammans med en kopp te. Testa!!!


Ingredienser:

30 st Mariannekarameller
250 g mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 g vit eller ljus choklad
lite mörk choklad att ringla över


Gör så här: Krossa Mariannekaramellerna , i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka den mörka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
Smält vit eller ljus choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en tandpetare, låt stelna och ringla sedan över mörk choklad. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Åh vilka söta! Och goda lät dom, det här receptet ska jag spara!!

2009-12-21 @ 14:45:17
URL: http://hanneys.blogspot.com
Postat av: Sussie

Vilka små söta godisbollar!

2009-12-21 @ 15:35:17
Postat av: Cia

Tack för all inspiration. Har dag gjort dessa smarriga Mariannetryfflar, lingonfudge och sega nougatkakor. Allt blev smarrigt. Underbar blogg du har. Lånar dina bilder men länkar dem till dej, hoppas det är ok.

God jul/ Cia

2009-12-21 @ 21:55:20
URL: http://jojocia.blogg.se/
Postat av: Vicky

När ska jag hinna göra allt gott!?:)

2009-12-22 @ 06:55:01
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Cia"

Tack, vad kul att du gillar min blogg!!!



Trevlig, skön och god jul!

2009-12-22 @ 23:50:08
Postat av: Barbro

Nu har vi hittat konkurrenten till Årechoklad. Nyårsafton är räddad! Detta blir utmärkt till kaffeg på maten.

Du tar toppenfina bilder, Karin!

2009-12-27 @ 10:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen