Flädersaft med smak av kanel och vanilj



                                                                              Foto: Karin / bevemyrs blogg
För fem år sedan köpte vi huset vi nu bor i. När affären var avslutad böjd mäklaren på en välsmakande dryck i fina glas. Köpare och säljare skålade in att Willa Dana bytt ägare, det vi drack var inte Champagne men minst lika gott, hemgjord flädersaft med smak av vanilj och kanel. Den dagen kom inte bara en supersliten men otroligt charmig sekelskiftes villa i vår ägo utan även receptet till den godaste flädersaft jag någonsin smakat. 
Receptet kommer här:
Ingredienser:
1 1/2 liter vatten
2 kilo socker
20 torra helt utslagna blomklasar
2 citroner
80 gr citronsyra
1 vaniljstång
3 bitar kanel
Gör så här: Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Lägg de sköljda blomklasarna i en rejäl bunke, strö över citronsyra. Skiva citroner och lägg på dem. Slå den kokheta sockerlagen över och lägg i kryddorna. Låt den stå ett dygn. Därefter ska den förvaras svalt i 4-5 dygn. Sila bort blommor, citroner och kryddor. Frys i lagom förpackningar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen