Grillad lax i pitabröd



                                                                        Foto: Karin / bevemyrs blogg

Lax i pitabröd är sååååå gott!!!!! Älskar det!!!

Snorklade när vi var ute på sjön sist, även om det inte är exotiska korallrev man guppar omkring runt så är det ändå väldigt fascinerande. 22 grader i vattnet gjorde dessutom att det var riktigt behagligt, skönt att slippa våtdräkten. Efteråt smakade det väldigt gott med kryddigt griillade laxfiléer i pitabröd.

Lax i pitabröd gör du så här:

Marinera lax och paprikor (delade i lagom bitar)  i någon god marinad. Grilla dom! Gör en sås på 3 dl gräddfil, en burk stenbitsrom, 1 fint hackad lök samt saft och kött av en 1/2  - 1 citron. Salta såsen efter smak. Fyll ett pitabröd (frysta "Hattings" är godast) med lax, sallad, sås, tomater, grillad paprika och citron.





Att snorkla i Östersjön äv väl inte det mest spännande man kan ta sig för, ändå gör jag det med samma barnsliga förtjusning år efter år!:)

Lillungen blev sugen på att testa cyklopet och efter lite trixande så....


Kommentarer
Postat av: Andreas

Såg du några fiskar då???? Vill också snorkla i mina gäddvatten....ännu hellre dyka!!! ett framtidsprojekt: dykcert och dykutrustning....förresten...ska vi ta en fisketur under semestern får vi börja planera snart. Skulle ju ha passat nu i veckan (med tanke på vädret). Ha de'!

Andreas

2009-07-20 @ 09:58:56
Postat av: Karin

...klart jag såg fiskar!!! Kryllade av dom!! Minst 6 cm långa i varje fall!=)



Jaa, visst måste vi fiska (kanske snorkla lite också?:)!! Problemet just nu är att vår fiskekompis är och latar sig nere vid Medelhavet! Funderar på om ni kanske kan den 5:e? Vi kan väl höras på mailen?!! /Karin

2009-07-20 @ 15:04:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen