Lyxiga och supergoda kladdkakemuffins






Foto: Karin / bevemyrs blogg
Dom här muffinsarna är så himla goda!!! En lyxig vuxen men samtidigt barnslig smak på något sätt!=) Dom är riktigt, riktigt kladdiga, man får äta dom med sked direkt ur formen! Really love them!!!

Ingredienser:
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao 
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka ca 12 minuter. Gräddningstiden beror ju lite på hur stora muffinsformar du använder, det bästa är att provgrädda en muffins innan du sätter in alla.  Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Kommentarer
Postat av: Kalle Bevemyr

Kladdkakemuffins är mycket goda jag har smakat en till kaffet.

2009-07-20 @ 20:36:25
Postat av: Cattie

Har fluktat länge på Leilas recept (är det samma?), men nu får jag baske mig slå till och testa! Inte mycket som kan slå perfekt kladdkaka, Mmmmmm...

2009-07-21 @ 08:21:17
Postat av: Karin

Yes, det här receptet är helt och hållet Leilas!! Hon gör så himla mycket gott!!! Testar något recept då och då från henne. Just dom här kladdkakemuffinsarna är helt underbara, en av mina absoluta favoritvarianter av kakor!!!

2009-07-21 @ 10:29:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen