laxmarinad
                                                                               Foto: Karin / bevemyrs blogg

Känner att det är dags att blogga några sanningar nu! Livet på havet är ju inte alltid underbart även om jag kanske får er att tro det. =)

Efter att man proppat i sig en massa grillade grönsaker, gosat med lillungen, skickat några kvälls-sms, krypit ner i kojen och begravt näsan och hjärnan i en spännande deckare började det blåsa upp, inte nog med att vinden tilltog, den vände också! Alternativen var att antingen sova i en båt som låg och slog mot en klippa eller att dra upp ankaret, lossa förtöjningen och ge sig ut i mörkret och natten och leta efter en ny sovplats i lä från hotande kastbyar. Det blev det sistnämnda! Usch, när man stod där huttrande i bara mässingen och längtade tillbaka till sänghalmen och bokens mysmord!! =)

Eller mitt på dagen när det öppna vattnet skulle korsas, när tre meter höga dyningar som hämtat kraft från hela östersjön kastade båten skoningslöst högt upp i luften för att sedan brutalt slänga ner den mot en stenhård vattenyta samtidigt som man upptäcker att sjökortet tar slut och att man helt plötsligt befinner sig hotfullt nära och omringad av rev! Hur båten måste panikvändas och köras mot vågorna. Alla som varit ute på sjön vet att det är en väldigt obehaglig upplevelse!! Ugrrrr!!

När jag sedan rattar båten för att lägga till mot en klippa, kastar ankaret långt ut och håller ett stadigt tag om linan, gör det ganska bra tycker jag själv=), inget trassel i motorn och en mjuk landning mot berghällen. Då upptäcker jag att linan jag håller i är två meter lång och inte har ett dugg med ankaret att göra!! Ankaret och den trettio meter långa ankarlinan har löpt ur korgen och ligger nu väl nersjunken på den dyiga botten=)

Jaaa, så kan det ju också vara en sommar på havet!!:)

Här kommer receptet på en god laxmarinad!

Ingredienser: 

2 dl olivolja
1/2 dl worchestersås
1 msk färskpressad citronjuice
6-8 droppar tabasco
3 st grovhackade vitlöksklyftor
2 krm salt

Gör så här: Blanda allt och låt laxen marineras i 2-8 timmar, grilla!  Jag tycker att laxen blir godast  om den saltas lite extra utöver det som är i själva marinaden.  Gott blir det!!Styr skutan i lugnt vatten och strålande solsken, intet ont anande....
Kommentarer
Postat av: Jerka

Söderköpings egen Anne Bonny!!Imponerande!!Kramar!!

2009-06-30 @ 08:07:43
Postat av: Karin

Haha!!! Jaa, eller så kunde man ju varit klok nog att lyssna på sjövädret och i förväg känt till blåsombytet eller för den delen tittat på sjökortet och sett grunden lång tidigare...ankargrejen är så genant att jag inte ens vill tänka på den!!=)Kramar!!

2009-06-30 @ 11:21:31
Postat av: Grilla

Provade din Laxmarinad. Mycket bättre än så blir det inte ! Underbar !

2010-08-17 @ 12:23:37
URL: http://grillagodmat.bloggzon.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen