Mumsiga Äppelkakor med kanel och smuldegstopping




                                                                               Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det här är riktigt goda äppelkakor!!!! Lite krångligare än te.x. vanliga muffins men väl värda en extra ansträngning. Saftiga och med en härlig smakrik blandning av äpplen och kanel. Smuldegstoppingen är pricken över i. Perfekta att ta med i utflyktskorgen eller att servera till en kopp te eller kaffe.





Ingredienser:

Grundssmet:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


3 Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel


Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker


Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora kakor, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen