Tsatziki



                                                                              Foto: Karin / bevemyrs blogg

Nu har ju grillsäsongen sparkat igång på allvar! Härligt!!! Fram för mer sol och ljumna sommarkvällar!!:) Lite av grottmänniskan och urinstinkt som vaknar till liv när man står där vid grillen och ser maten sakta men säkert glödgas. 

Tillbehören är ju viktiga, såsen inte minst!! Tsatziki är en klar favorit som är gott till det mesta. Gärna med mycket sting i så att gommen nästan krullar ihop sig av välbehag.=)



Ingredienser:

1/2 gurka
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vinäger
1 tsk olivolja
1 krm peppar

Gör så här: Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag. Salta och låt den rinna av under ca 1 /2 timme. Pressa vitlöken. Blanda yoghurt, vitlök, vinäger, olja och peppar. Smaka eventuellt av med salt.




Kommentarer
Postat av: Jerka

Mmmmm vad gott!!! Stark starkare starkast är min melodi när det kommer till tsatziki. Jag behöver inte ens en köttbit till, det funkar alldeles utmärkt att sleva i sig med hjälp av en krispig baguette!!



Kramar!!

2009-06-14 @ 12:35:49
Postat av: Magnus

Urininstinkt?! Är det för att släcka glöden då eller? ;)

2009-06-14 @ 14:08:48
Postat av: Karin

Haha!!!! Ja?? Väcks inte sådana instinkter hos dig menar du??!=)

2009-06-14 @ 15:31:06
Postat av: Nina mé o

Tips på god (kall)sås som passar till kyckling!



2 Bananer - Mosas

1 Burk cremé fraiche

2-3 msk mango chutney

1 påse salta nötter - Några hackas

1-3 msk curry (eller efter behag)



Rör ihop allt och lägg även i

hackade nötter. Ev kan man servera hela (och

hackade nötter på sidan)väldigt gott! :D



Kram



2009-12-08 @ 02:00:58
URL: http://ninaoscarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen