Ciabatta




Det här är så gottttt! Precis så där lagom luftigt och knaprigt som man bara vill att bröd ska vara ibland. 

Vill du baka Ciabatta så kan jag verkligen rekommendera att använda Kungsörens specialmjöl för just Ciabattabröd. Superenkelt!!!

Ingredienser: 
1 påse Ciabatta mjöl
6 dl Vatten 
25 gr Jäst

Gör så här: Lös upp jästen i vatten, tillsätt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs i 30 minuter. Platta ut degen och skär den i 6 längder, jäs på plåt i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 grader varmluft och 200 grader i vanlig ugn, i 25 minuter.

Kommentarer
Postat av: loffe

Hur mycket av varje ingrediens till Ciabatta, eller som Melker på Saltkråkan "efter behag"?

2009-03-27 @ 09:48:10
URL: http://bevemyrs.blogg.se/
Postat av: Karin

Haha!! Ja det var ju en bra fråga, kan ju vara en fördel om det står i receptet! Så här ska det vara: 1 helt paket mjöl, spar lite till utbaket, 1/2 paket jäst och 6 dl vatten!

2009-03-28 @ 21:10:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen