Kyckling med hallon, apelsin, vin, vitlök och färska kryddor!!
Det här är en väldigt annorlunda kycklingrätt! Riktigt god, men det gäller att smaklökarna är inställda på någonting utöver det vanliga!!!
Ingredienser:
800g Kycklingfilé
2 dl frusna Hallon
½ dl Apelsinjuice
2 dl Vitt Vin
½ dl Rapsolja
1 pressad Vitlöksklyfta
½ dl strimlad Basilika
½ dl fint hackad Persilja
2 dl Vispgrädde
2 msk Tomatpuré
1 tsk Soja för färgens skull
2 msk Strösocker
2 dl frusna Hallon
½ dl Apelsinjuice
2 dl Vitt Vin
½ dl Rapsolja
1 pressad Vitlöksklyfta
½ dl strimlad Basilika
½ dl fint hackad Persilja
2 dl Vispgrädde
2 msk Tomatpuré
1 tsk Soja för färgens skull
2 msk Strösocker
Salt & nymalen Svartpeppar
Gör så här:
Mixa de frusna hallonen med apelsinjuice, vin, olja och den pressade vitlöksklyfta. Rör ner örterna. Lägg i kycklingen i marinaden och låt stå och dra i ca 1 timma. Häll i de marinerade kycklingfiléerna samt marinaden i en traktörpanna eller dy.l. Tillsätt grädde, tomatpuré, soja och socker. Låt grytan koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i ca 45 min. Rör om då och då. Smaka av.
Mixa de frusna hallonen med apelsinjuice, vin, olja och den pressade vitlöksklyfta. Rör ner örterna. Lägg i kycklingen i marinaden och låt stå och dra i ca 1 timma. Häll i de marinerade kycklingfiléerna samt marinaden i en traktörpanna eller dy.l. Tillsätt grädde, tomatpuré, soja och socker. Låt grytan koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i ca 45 min. Rör om då och då. Smaka av.
Kommentarer
Trackback