Kyckling med mögelost och brie
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
ca 100 g ädelost
4 skivor brieost
1 paket bacon
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
smör & olja att steka i
Så här gör du: Skär ett snitt i varje kycklingfilé och lägg i ädelost och brie. Linda bacon runt filén, det är bra om skarvarna hamnar neråt. Stek kycklingen på båda sidor så de får fin färg. Blanda i hop vatten, buljongtärning, grädde och creme fraiche i en kastrull. Koka upp och häll det sedan över kycklingen i pannan. Låt koka ca 15 min tills kycklingen är färdig. Vänd bitarna efter halva tiden så de blir ordentligt tillagade. Servera med pressad potatis och halverade vindruvor.
Ja du Karin, Även en kycklingskeptiker som jag blir supersugen!!
Kram!
Dregel, dregel...Liten fråga: man tillsätter ingen x-tra ost i såsen? Det liksom blir en ädelostsås ändå när det läcker ut? :-)))
Vad kul att du har hittat hit Cattie!!!
Njae, enligt originalreceptet ska man inte tillsätta någon extra ost, sen beror det ju lite på... själv gillar jag när det är mycket smak så jag brukar röra ner den ost som är kvar när jag fyllt filéerna.
Hoppas att du hittar nå´t du gillar! Har några riktiga favoriter som ska bloggas vartefter!=)