Kyckling med mögelost och brie




                                                                               Foto: Karin / bevemyrs blogg

I helgen var det schlagerkväll och goda vänner på besök, vi gick en sväng och spanade in vad "kulturskymmningen" hade att erbjuda. Det finns en hel del trevliga små butiker i Söderköping så ett besök i småstadsidyllen rekommenderas! När  Eurovision song contest sen drog igång gick det ju bara inte att låta bli att titta. En riktig myskväll, maten vi åt var dessutom en ren fröjd för smaklökarna!! Kycklingfilé fylld med mögelost och brie omlindad med knaperstekt bacon. Serverad med pressad potatis, en helt underbar ädelostsås och sötsyrliga vindruvor! Sååååå himla gott!!!!!!

Ingredienser:

4 kycklingfiléer
ca 100 g ädelost
4 skivor brieost 
1 paket bacon
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning

smör & olja att steka i

Så här gör du: Skär ett snitt i varje kycklingfilé och lägg i ädelost och brie. Linda bacon runt filén, det är bra om skarvarna hamnar neråt. Stek kycklingen på båda sidor så de får fin färg. Blanda i hop vatten, buljongtärning, grädde och creme fraiche i en kastrull. Koka upp och häll det sedan över kycklingen i pannan. Låt koka ca 15 min tills kycklingen är färdig. Vänd bitarna efter halva tiden så de blir ordentligt tillagade. Servera med pressad potatis och halverade vindruvor. 






Jag tog inte hem första pris i tippandet om årets vinnarlåt, det gjorde däremot Hasse (fattar inte hur du bär dig åt år efter år??=), hur som helst Grattis till vinsten alla Norrbaggar!!!!

Kommentarer
Postat av: Jerka

Ja du Karin, Även en kycklingskeptiker som jag blir supersugen!!



Kram!

2009-05-22 @ 13:19:37
Postat av: Cattie

Dregel, dregel...Liten fråga: man tillsätter ingen x-tra ost i såsen? Det liksom blir en ädelostsås ändå när det läcker ut? :-)))

2009-05-25 @ 12:04:10
Postat av: Karin

Vad kul att du har hittat hit Cattie!!!



Njae, enligt originalreceptet ska man inte tillsätta någon extra ost, sen beror det ju lite på... själv gillar jag när det är mycket smak så jag brukar röra ner den ost som är kvar när jag fyllt filéerna.



Hoppas att du hittar nå´t du gillar! Har några riktiga favoriter som ska bloggas vartefter!=)



2009-05-25 @ 14:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen