Sockerkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag tycker nog att sockerkaka är lite väl underskattat som fikabröd!! Är det inte gott med en sådär perfekt gräddad, saftig, lite kladdig kaka fylld med någonting lyxigt? Själv tilltalas jag dessutom av överraskningsmomentet, att den göms under ett fint dekorerat lock som först lyfts av när det är dags att servera! Alla har nog sitt eget favoritrecept på sockerkaka, här kommer mitt!!
Ingredienser:
150 gr smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
Chokladkaka med Schweizernöt
Gör så här:
Sätt på ugnen, 150 grader varmluft och 175 grader i vanlig ugn. Smörj och bröa formen. Smält smöret och häll i vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt fett o vatten, ev smaktillsats och sist mjölet blandat med bakpulver. Blanda i hackad choklad. Häll smeten i formen. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna något i formen, stjälp sedan upp den.
Kommentarer
Trackback