Mjuk pepparkaka med choklad och blåbär
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mjuk pepparkaka är gott!! Fast då ska den vara sådär saftig och lite kladdig förstås! Jag använder Santa Marias recept när jag bakar och det blir antagligen världens godaste mjuka pepparkakor. Det är dessutom jättegott att blanda i blåbär och choklad i smeten!! Det nyanserar smaken lite och lyfter kakan till höjder bortom jul och allt vad pepparkakor då heter.
Ingrdienser:
50 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria Pepparkakskryddor
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria Pepparkakskryddor
blåbär
choklad
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och matfett. Rör ner mjöl, bakpulver, hackad choklad, blåbär och kryddor. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 50-60 minuter eller tills kakan känns lagom torr. |
Kommentarer
Postat av: Kalle Bevemyr
Det är goda kakor som du bjuder på när vi kommer på visit.
Postat av: Anders
Tack för kakan! God och lagom pepparkakssmak!!
Postat av: Anonym
Vilken fin blogg du har! Fantastiska bilder och inspirerande recept! Lycka till i framtiden :)
Trackback