Ambrosiakaka





Foto: Karin / bevemyrs blogg

Lillungens gammelfarmor har inte helt utan möda men med all ära och med den skarpaste tanken i behåll hunnit fylla 97 år. Idag firas det med festligt fika, syrligt citrussmakande ambrosiakaka och segsöt kladdkaka med toscafyllning (receptet på kladdkakan hittar du här). Hurra!!!

Ingredienser Ambrosiakaka:

200 g smör, smält
4 4 ägg
3 3 dl strösocker
4 4 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
1 1 apelsin, rivet skal + saft
1 1 citron
Glasyr:
3 3 dl florsocker
pressad apelsinsaft
1 1-2 askar syltade apelsinskal
smör till formen

Gör så här: Värm ugnen till 200°. Lägg ett bakpapper i en långpanna. Pensla med lite smör och strö på lite mjöl. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl, bakpulver och rivet citrusskal och vänd ned. Rör ner smöret till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Lägg ett bakpapper och en plåt över den färdiga kakan och låt den svalna. Rör ihop glasyren, bred över och strö på apelsinskal. Skär kakan i bitar.

Kommentarer
Postat av: Pia

Ambrosiakaka har varit lite bortglömd hos mig men när jag ser bilderna blir jag definitivt sugen på att baka den här gamla "nostalgikakan". /Pia

2009-11-10 @ 17:28:09
Postat av: Husmoderns

Jättefin blogg du med!

2009-11-11 @ 14:26:56
URL: http://husmoderns.blogspot.com/
Postat av: Kinna

Ambrosia är en av mina favoriter.

2009-11-11 @ 20:06:39
URL: http://kinnasblogg.blogspot.com
Postat av: Sandra drömkaka

Oh tack, jag älskar att baka & cupcakes är en av favoriterna :) !



Wow 97 år det var inte illa & vilket gott kalas hon fick! Jag måste absolut testa kladdkakan med tosca låter ljuvligt :) !

2009-11-12 @ 11:12:20
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Kristin

Det ser riktigt gott ut och det var mång år sedan jag åt ambrosiakaka. Fina bilder med det blåa på porslinet och det gula i apelsinskalet.

2009-12-08 @ 11:24:52
URL: http://krika.blogg.se/
Postat av: Kinna

Rena nostalgitrippen att titta på ambrosiakakereceptet och sedan porslinet till. (Ser att jag redan gjort det en gång redan och kommenterat ovan.



Som barn åt vi upp glasyren och lämnade kakan till mammas stora irritation. En gång skulle hon ha med sig kakan till Skolan på föräldrafika...hon var inte glad.

2011-01-26 @ 07:38:24
URL: http://kinnasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen