Sega nougathalvor




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Segasöta nougatsmakande helt underbart goda kakhalvor kanske är något för helgens mysfika?  Här i Willa Dana kommer dom mumsas med god aptit:)


Ingredienser:
150 gram rumsvarmt, mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 2- 2 1/2dl vetemjöl
Odense Nougat

Gör så här: Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Arbeta in mjölet. Rulla ut degen till två "korvar" som du skär i lagom breda kakor.  Lägg på en plåt och grädda cirka 15 minuter i 150 graders ugnsvärme. När kakorna är färdiggräddade hyvlar du på lite nougat på varje kaka, den smälter snabbt och man kan släta till den med en liten sked. Skär varje kaka på mitten och lägg ihop som halvmånar. Pudra lite florsocker på innan servering.

Kommentarer
Postat av: bakmammorna

lika fina bilder som alltid- sååå inspirerande! ska tipsa min bakmammakollega om de här- det är en kaka i hennes smak. ja, min smak också för den delen :-)

2009-11-21 @ 13:25:23
URL: http://www.bakmammorna.blogspot.com
Postat av: Karin/ bevemyrs blogg

Tackar tackar!! Jobbar på att kvalliten fotona ska utvecklas lite!=)



Njae, jag är ingen kaffedrickare som du vet;) Kram!!

2009-11-22 @ 14:40:03
Postat av: Karin/ bevemyrs blogg

Tack för det berömmet och för er inspirerande blogg, är inne där titt som tätt!=)

2009-11-22 @ 14:41:29
Postat av: Anonym

Jättefin och inspirerande blogg! Superkul att du lagt energi på det viktigaste, detaljerna :)

2009-11-22 @ 20:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen