Grön tomatmarmelad med ingefära



Foto: Karin / bevemyrs blogg
Goa Sofia gav mig en burk av en riktig favoritmarmelad och den är minst sagt lite annorlunda, gjord på gröna (omogna) tomater och ingefära. Litte "bitter" eller hur jag nu ska uttrycka mig och jättegod till en bit ost.
Ingredienser:
1 kg gröna tomater
2 citroner
1 dl vatten
7 dl socker
1 msk ingefära
Gör så här:
Skölj tomaterna, borsta citronerna och skär dem i mndre biter och finfördela dem i mixer (eller skär i klyftor och tunna skivor). Koka fruktmassan och vatten under lock i 20-30 minuter. Ta grytan från spisen och rör ner socker och ingefära. Koka upp och koka kraftigt i ytterligare 10-15 minuter. Klar att äta.
Kommentarer
Postat av: Sussie
Det där låter lite udda men riktigt gott när man tänker efter.
Postat av: Sofi
Vad bra att kunna göra något med tomaterna som inte hinner mogna innan säsongen är över. Ska jag tänka på till nästa år.
Postat av: Karin
Ja, den är faktiskt god, trots sina lite annorlunda ingredienser=)
Visst är det bra, istället för att slänga de som inte mognar på fönsterbänken. /Karin
Trackback