Kondiskaka



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Lillungens födelsedag närmar sig och delar av helgen har ägnats åt att förbereda lite festligt fikabröd. Den här godbiten är väldigt enkel att göra men ger sken av att vara en riktig avancerad kondiskaka. Jättejättejättegod!!!=)

Gjorde några kakor med choklad och några utan, det är faktiskt svårt att avgöra vad som är godast!


Ingredienser:
200 gr smör
100 gr sötmandel
7 st Digestivekex eller 25 st Mariekex (ca 100 gr)
2,5 dl strösocker
2 ägg
Ev 175 gr mörk choklad till garnering

Gör så här: Mal mandeln och mixa kexen till finfördelat pulver, blanda detta med socker och smält smör. Rör i äggen och blanda till en jämn smet. Klicka ut i mazarinformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt kallna under bakduk. Smält chokladen och ha på kakorna.







Kommentarer
Postat av: Lina

Otroligt god kaka!!!

2009-10-11 @ 09:18:20
Postat av: Anders

Dom här är för goda för att vara helt nyttiga!=)

2009-10-18 @ 18:21:06
Postat av: Karin

Haha!!! Håller med, otroligt god kaka och inte världens nyttigaste!=)

2009-10-18 @ 20:14:54
Postat av: Linnea!

Super god kaka! :) Mm! Änskar mig ett dussin såna i julklapp om det går bra ^^ (:

2009-10-19 @ 17:03:13
Postat av: Karin

Haha!!! Ja vi får väl se, vet inte om tomten kan baka??=)

2009-10-19 @ 17:23:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen