Jordnöstkladdkaka




Foto: Karin / bevemyrs blogg
Alla jordnötsälskande och gottesugna bloggläsare, this is good shit!!!=) En kladdkaka gjord på jordnötssmör, kan det bli bättre? Antagligen inte! Gott som tusan och syndigt som sjutton! Allvarligt talat så är den väldigt väldigt god, helt klart värd att sparas i receptboken och bakas när andan faller på.
Till kakan:
25 g smör
200 g jordnötssmör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
Till garnering:
100 g ljus blockchoklad
1 dl kokosflingor
Gör så här: Smält smör. Blanda med jordnötssmör och socker. Tillsätt ägg och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ned i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda i 200 grader i 15-20 min. Låt kakan svalna. Smält choklad och rör ned kokos. Bred kokostäcket över kakan.
Kommentarer
Postat av: Jerka
Världens godaste kaffebröd alla kategorier!!
Det går inte att sluta äta, beroendeframkallande till tusen!!
Kramar!!
Postat av: Cattie
Hummm...Kan det vara en sån slice jag fick med som smakprov tillsammans med lingon-kolapajen? Jag hade väldigt svårt att sätta fingret på vad den kakan smakade...:-)
Postat av: Karin
Jag kan inte annat än att hålla med. Verkligen supersmaskig, gillar man bara jordnötter så är man helt sålt efter första tuggan. Kram!!
Postat av: Karin
Ja usch, rätt gissat, skäms lite över dom smått bedrövliga smakbitarna jag skickade med Ante hem till dig!:)
Trackback