Sambalkyckling
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det här är så himla supergott!!! En av mina lite mer nya favoriträtter!!! Enkelt också, bara röra ihop allt och sen låta ugnen sköta resten.
Ingredienser:
6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde (det går lika bra med matlagningsgrädde)
3 dl creme fraiche
1/2 dl kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor (pressade)
Gör så här: Blanda alla ingredienser förutom kycklingen i en bunke. Lägg fileérna i en ungssäker form och häll röran över. Grilla i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd kycklingarna några gånger så blir de riktigt, riktigt smakrika och möra!
Jag kände igen receptet...fast med långhare!Ha det bäst!Kram
Vilket bra tips! Det låter gott, måste jag testa någon gång! Kram!!
Detta brukar jag oxå göra ;-) , en klar favorit. supergott att göra med kotletter eller hel fläskfilé oxå!!!
Vilken härlig matblogg du har, ska kika vidare bland dina recept nu. tack för inspirerande läsning!!!
/Vickan
www.matplatsen.org
Oj, känns som ett celebert besök här på bloggen!:)
Supertrevlig blogg du har (kan rekommendera alla som inte varit där att göra ett besök), själv har jag hittat en massa gott hos dig!!! /Karin
Detta är en given favorit hemms hos oss oxå -gör alltid med kotletter -blir perfekt möra åt barnen! :-)
Kotletter får det bli!!!=)
Hej!
Jag tycker att tiden i ugnen är för lång????
Stämmer det!!!
Hälsningar Birgitta
Hej Birgitta!
Jag kan förstå din undran över tiden men den stämmer faktiskt, det blir riktig, riktigt mört kött men det går förstås att korta ner tiden avsevärt om man vill.
/Karin
Jag gjorde denna rätt nu ikväll, och både jag och min sambo slickade tallrikarna! VERKLIGEN SUPERGOTT!
Min mamma gjorde denna rätt hemma en gång, nu är den uppskattad favorit i familjen.