Blåbärssmörgåsar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Under påsken när vi var ute hos lillungens farmor och farfar på ön bläddrade jag i några gamla veckotidningar. På ett av uppslagen hittade jag ett blåbärsbröd som lät både annorlunda och gott! I helgen blev det baka av, vi blandade, knådade och blev blåa som gubbarna i Avatar, gräddade och smakade! Gott men framförallt härligt med den fina blåbärsblåa färgen!:)
Om det går som planerat serveras det goda grillspett här i morgon!:)
___________________________________________________________________________________________
Ingredienser till blåbärsbrödet:
5 dl grahamsmjöl
5 dl mjölk
100 g smör (rumsvarmt)
50 g jäst
1/2 dl honung
1 msk salt
200 g blåbär
ca 14 dl vetemjöl (jag använder Monitoba cream)
Gör så här: Lägg grahamsmjölet i en bunke, värm mjölken till precis under kokpunkten och häll det över mjölet och rör om. Låt det svalna till ca 37 grader. Klicka i smöret i bitar och tillsätt övriga ingredienser. Blanda och knåda väl. (Ha inte degen på ytor som kan bli missfärgade) Låt degen jäsa till dubbel storlek och dela den sedan i fyra delar. Rulla ca sex bullar av varje del, jäs i ytterligare ca 30 minuter under bakduk. Pensla med vatten och grädda i ca 14 minuter i 225 grader.
Kommentarer
Postat av: 17år127kg
Det lät spännande!
Postat av: Nina
Blått bröd! Så kul!!. Smakar det mycket blåbär?
Postat av: Åse
Supersnygga bilder!!!
Trackback