Blåbärssmörgåsar



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Under påsken när vi var ute hos lillungens farmor och farfar på ön bläddrade jag i några gamla veckotidningar. På ett av uppslagen hittade jag ett blåbärsbröd som lät både annorlunda och gott! I helgen blev det baka av, vi blandade, knådade och blev blåa som gubbarna i Avatar, gräddade och smakade! Gott men framförallt härligt med den fina blåbärsblåa färgen!:)


Om det går som planerat serveras det goda grillspett här i morgon!:)
___________________________________________________________________________________________

Ingredienser till blåbärsbrödet:

5 dl grahamsmjöl
5 dl mjölk
100 g smör (rumsvarmt)
50 g jäst
1/2 dl honung
1 msk salt
200 g blåbär
ca 14 dl vetemjöl (jag använder Monitoba cream)

Gör så här: Lägg grahamsmjölet i en bunke, värm mjölken till precis under kokpunkten och häll det över mjölet och rör om. Låt det svalna till ca 37 grader. Klicka i smöret i bitar och tillsätt övriga ingredienser. Blanda och knåda väl. (Ha inte degen på ytor som kan bli missfärgade) Låt degen jäsa till dubbel storlek och dela den sedan i fyra delar. Rulla ca sex bullar av varje del, jäs i ytterligare ca 30 minuter under bakduk. Pensla med vatten och grädda i ca 14 minuter i 225 grader.




Kommentarer
Postat av: 17år127kg

Det lät spännande!

2010-04-22 @ 10:34:10
URL: http://www.metrobloggen.se/17ar127kg
Postat av: Nina

Blått bröd! Så kul!!. Smakar det mycket blåbär?

2010-04-22 @ 10:44:55
Postat av: Åse

Supersnygga bilder!!!

2010-04-22 @ 12:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen