Bluetailchili


Foto: Karin / bevemyrs blogg

För några år sedan när brorsan och de andra grundarna till Bluetail firade bolagets ettårsdag bjöd företagets vd, amerikanska Jane på godaste Chilin. En smakrik, mustig, urgod gryta som sedan fick anta det passande namnet "Bluetailchili".

Idag är det jag som har äran att servera er. Varsågoda!!!

I kväll blir det raketer, eld och grillpremiär för min del, Trevlig Valborg allesammans!!:)
___________________________________________________________________________________________

Ingredienser, ca 10 personer:

2 kg fläskkött i bitar
1-2 kycklingar eller kycklingfilé, dela i mindre bitar
4 ancho chili (eller någon annan chilisort du tycker är god)
3 vitlöksklyftor
7 hela krydnejlikor
1 kanelstång
1 matskedar torkad oregano
1.5 dl vinäger
3 matskedar salt
7.5 dl konserverade hela tomater med vätska
1 burk öl (ev mer till spädning)
Gör så här: Rensa chilifrukterna från frön och skaft. Koka dom på svag värme i vatten i 15 minuter. Mixa chilifrukterna, vitlök, nejlikor, oregano, vinäger, salt och tomaterna till en slät vätska lite i taget.

Lägg köttet i en stor järngryta. Häll i krydd-tomat-blandningen. Tillsätt kanelstången och en burk öl. Rör om och låt puttra i några timmar (minst två). Tillsätt mer öl om chilin kokar torrt. Servera med t.ex. ris, sallad, något gott bröd.

Receptet finns här hos brorsan!



Kommentarer
Postat av: Emma

Det här låter jättegott! Och trevlig valborg :)

2010-04-30 @ 13:54:16
URL: http://bakut.blogg.se/
Postat av: Karin

Wow! Det här låter supergott! Jag ska absolut testa detta vid tillfälle :-) Ha en riktigt skön valborg!

2010-04-30 @ 14:03:31
URL: http://ensmakavkarin.wordpress.com
Postat av: Mimmi

Grytan ser sååå smarrig ut! Hoppas ni hade en bra valborg o sapp undan regnet.

2010-05-01 @ 09:15:11
Postat av: Anonym

Vad för fläsk kött brukar du använda och hur gör du med kycklingen? delar den i bitar??

2010-05-11 @ 22:58:47
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Jag har använt lite olika kött tex. benfri fläskkotlett eller skinkstek. Ja, kycklingen delas i mindre bitar, ska skriva in det i receptet genast!:) /Karin

2010-05-11 @ 23:05:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen