Husmanskost som antagligen har sveriges största och stabilaste H.


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Påskmat i all ära, hur gott det än är, tillslut blir man obönhörligen sugen på någonting annat. Min mage ställde av någon anledning in sig på norrbottningarnas svar på östgötarnas raggmunk, vi pratar med andra ord tradition och husmanskost med stort H.

En hel del potatisar skulle rivas, lillungen kom körandes på sin polisbil, parkerade och gjorde en insats. I morgon får ni receptet och dessutom se det goda som fick en trött påskmage att falla i njutningsfull koma:)



Rivjärnet är bara för fint, det finns i ett antal olika färger och kan bl.a köpas här.

Kommentarer
Postat av: Lina

Nu undrar man ju vad det kan vara ni gjort för gott...Nått med riven potatis som inte är raggmunk? Kanske rårakor? Potatisbullar?



Fina bilder, fint kök, fint rivgärn... och en himla snygg polisbil ;)

2010-04-05 @ 11:44:54
Postat av: Yvonne

Jag gör nåt jag kallar råmunkar ;) Som raggmunk, men med riven lök och vitlök i! Luktar ljuvligt när dom steks! :)

2010-04-05 @ 12:33:37
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anna

Himla sött rivjärn, är det praktiskt eller mest snyggt?

2010-04-05 @ 14:25:26
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: Emmie

har du haft en bra påskhelg? :)

2010-04-05 @ 17:47:04
URL: http://emmiev.blogg.se/
Postat av: Ida

Rösti kanske? Det är iaf mycket riven potatis och underbart gott!

2010-04-05 @ 19:29:17
URL: http://idasvedlundstahl.blogg.se/
Postat av: Amanda Constance

vilka söta bilder, skitsnygga! :)

2010-04-06 @ 13:13:17
URL: http://amandaconstance.blogg.se/
Postat av: Nilla

Vilken supersnygg polisbil du har parkerad i ditt kök :-)



Förövrigt tar du otroliga bilder!



Hoppas att du får en bra vecka!

2010-04-06 @ 20:36:23
URL: http://nillalala.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Anna"

Rivjärnet är väldigt "rivigt" om man säger så, fast sen vet jag inte om det är för att det är nytt eller om det verkligen håller hög kvallitet! Jämför man med ett vanligt rivjärn har den lite mindre rivyta, vilket kan vara en nackdel om man vill riva te.x en stor ost, vill man å andra sidan riva potatis, lök eller dyl är själva rundningen på rivjärnet perfekt. /Karin

2010-04-07 @ 14:22:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen