Indiska spett
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Utomhusmaten närmar sig med en hejdundrande fart. Startskottet för min egen grillsäsong har de senaste 10-15 åren gått hos goda vänner på Valborgsmässoafton. Ofta med en dåres envishet har snöoväder, iskyla, hällregn och snålblåst trotsats. Hoppas på väderförsoning i år!:)
I väntan på Valborg, brist på vackert väder och en egen alldeles för välinpackad och vinterförvarad grill så griljerades de här goda Indiska Chicken Tikka spetten i ugnen. Snäppet bättre blir det dock när kycklingbitarna som vältrat sig i den välkryddade Indiska marinaden glödgas av grillkol och blandas med röksmak.
Det är fortfarande några dagar kvar innan vinnaren av Marimekko badlakan och handduk dras så kom igen och var med vettja!:) (här)
Morgondagen och ledighet firar vi med härligt goooooda chokladmazariner!!
__________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad färsk ingefära
saften av 1 citron
6 tsk malen koriander
6 tsk spiskummin
6 tsk garam masala
2 tsk salt
2 dl yoghurt
grillspett av trä
Gör så här: Dela kycklingen i små tärningar, blanda alla ingredienser och lägg ner kycklingen i röran, låt stå i några timmar eller över en natt. Lägg grillpinnarna i vatten. Trä upp kycklingen på spetten och grilla på grill eller i ugnen. Servera med ris, sallad och någon riktigt god sås.
Kommentarer
Postat av: Anna mitt i maten
Ser jättegoda ut! Kan nog gifta sig med tabboulin jag körde med igår.
Postat av: Manuela/passionforbaking
Så flink du er det er min favorit mat sammen med bulgur.
Postat av: BakJennie
Mmm, så mumsigt(:
Postat av: Yvonne
Så gott det ser ut! Glömmer alltid att skaffa träspett bara... ;)
Postat av: Mimmi
Mums! längtar till grillkvällar framöver:-))
Trackback