Prästgårdsringar med socker och kanel


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Prästgårdsringar är en sådan där småkaka som gör att fikabordet ser extra trevligt ut. Utseendet är ju en minst lika viktig ingrediens som smaken när vi dukar upp till fikafest. Prästgårdringar gör (i varjefall i mina ögon:) att det blir lite estetisk dynamik när ögat äter innan det blir munnens tur.


I morgon serveras en söndagsmustig fiskgulasch här på bloggen.
Välkommen!!!:)

____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
200 g smör (rumsvarmt)
3/4 dl vispgrädde
2 dl socker

Garnering:

socker
kanel

Gör så här: Blanda mjöl och socker och arbeta in smöret. Tillsätt grädden och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp en stund (minst en kvart). Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en ca 1/2 cm tjock kaka. Ta ut ringar med mått (jag använder två olika, ett litet glas för ytterformen och en ring för innermåttet). Ringen skall vara ca 4 cm i diameter. Vänd kakorna i socker och kanelblandning. Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter, det har en fin ljusbrun färg när de är klara.

Kommentarer
Postat av: jerka

you did it again!!! Kramar!!

2010-04-17 @ 09:29:28
Postat av: Lars

Snacka om inspirerande matblogg!!!

2010-04-17 @ 12:19:24
Postat av: Anna

Mmm, ser så gott ut, som alltid. Får nog ta en bak-dag imorgon :)

2010-04-17 @ 15:50:10
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: passionforbaking

Man kjenner igjen din stil av bilde og det du baker når man se bilde din.Du har en unik måte å ta bilde på å det du baker ser jo bare himmelsk godt ut.Ha en fin sondag

2010-04-18 @ 10:00:56
URL: http://www.passionforbaking.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen