Ryska tebollar




Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här ryska tebollen är trots sitt lite småfula och anspråkslösa yttre en riktig goding och favorit på fikabordet!:)
I nästa blogginlägg ska jag servera er godaste receptet på vanlig enkel sockerkaka!
_____________________________________________________________________________________
Ingredienser ca 48 tebollar:
250 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vanillinsocker
2 dl finhackade hasselnötskärnor (eller mandel)
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl
Florsocker till garnering
Gör så här: Vispa smör, florsocker och vanillinsocker vitt och pösigt. Rör i de hackade nötterna, salt och mjölet. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Rulla till små bollar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter. De ska bli genomgräddade men inte bruna. När du tagit ut kakorna ur ugnen rullar du dem direkt i florsocker. Innan du serverar dem, pudra med florsocker en extra gång.
Kommentarer
Postat av: Jerka
"och så stod de där i ring, maktlöst stirrande på lillasyster som skrikande placerades på skeden...."
=)
Dramatiskt värre men fortfarande sjukt snygga bilder!!
Kramar!!
Postat av: Maria
Hihi!!! (åt kommentaren innan;)
Jag åt alltid en liknande kaka hemma hos min mormor, undra om det kan ha varit den här? I så fall är den jättegod!:)
Kramar från mig oxå!!
Postat av: Ida
Låter spännande! Ska kika om jag har några hasselnötter hemma direkt! :)
Postat av: Anna
Dina bilder är så otroligt snygga! Man blir så sugen på att baka och laga!
Postat av: B
Snygg kopp.
Trackback