Krämig kycklinggryta med röd curry och mangochutney
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Snart är det helg och igår lovade jag ju att jag skulle tipsa om lite god fredags- och lördagsmysarmat. Den här krämiga och lite småheta grytan är perfekt slutet-på-veckan-mat. När kycklingen steks och dofterna av asiatiska kryddor och vitlök börjar dansa runt i köket känns det i kroppen att ledighet lurar runt hörnet:)
I morgon kommer jag att bjuda på ett passande desserttips till kycklinggrytan och flirta lite extra med dig som är chokladälskare!
___________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
olivolja till stekning
1 -2 tsk salt
1 1/2 msk curry
1 1/2 msk thailändsk curry
1 stor röd lök
1-2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 burk cremefraiche
1 chilifrukt
3 msk mangochutney
Gör så här: Skär kycklingen i småbitar och stek dem i lite olja. Krydda med curry, salt och thailändsk curry. Strimla chilifrukt, lök och vitlök, lägg ner det i grytan. Rör i grädde och cremefraiche. Låt grytan koka en liten stund och tillsätt sedan mangochutney. Smaka av och salta eventuellt. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Mia
Mmmm nu vattnas det i munnen på mig igen, ser och låter jättegott ut! Nu får det bli helg känns det som!
Postat av: Vicky
Det ser gott ut det där... Framförallt låder det gott i din beskrivning.
/V
Postat av: Mor-Mia
Vilken underbar blogg du har!
Jag har tittat igenom och hittat flera recept jag blev nyfiken på att testa!
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba
Låter fantastiskt gott!! Älskar mango o kycling!!
Postat av: Ann-Sofie
Har provat ganska många av dina recept och måste bara säga ett stort tack för all inspiration. Bilderna är verkligen fina. Den här rätten har jag gjort flera ggr och faller hela familjen i smaken. Fick förresten tipset om bloggen av en kurskamrat till dig,KW.
Postat av: Linda
Tusen tack för tipset på denna underbara rätt! Lagade den för första gången igår till familjen och några gäster och det blev en riktig succé!
Trackback