Ansjoviskryddade köttbullar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En gråregning dag för lite sedan gräddades det till köttbullefest uppe på höga berget där lillungens farmor och farfar bor. Köttbullarna smaksattes med ansjovis och blev mer än lovligt goda!!! Så pass goda att de kommer bjudas in till jul och matchas med sillar, jansson, revbensspjäll och annat gott!:)
Ingredienser:
1 kg nötfärs
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk finmalen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kall kokt riven potatis (ca 5 st)
3 st ansjovisfiléer (några till om du vill ha extra mycket ansjovissmak)
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
smör till stekning
Gör så här: Blanda allt och rulla till köttbullar, stek dem! Servera till potatis, sås, lingon och gele eller till pasta.
Kommentarer
Postat av: Anna
Så gott det låter med ansjovis i!
Postat av: Erika - Bakglädje
Vad mycket mat man kan laga ute om man bara vill. Det ser jätte härligt ut.
Postat av: Kaksmulan
Det låter jättegott med ansjovis smaksättning på köttbullarna. Helt klart värt att prova!
Postat av: Maria
Åhhh, så sugen jag blir på att skaffa mig en Muurikka!:)
Postat av: Leif på fjället
Har fått en Murikka av barnen som är helt underbar att stå i snön å lag "godis" på. Ska pröva dina köttbullarna som låter smaskens.
Trackback