Björnbärsmuffins med knaprigt lock


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Om någon mullrar upp med sin mc framför huset, erbjuder en tur på slingriga småvägar i vackraste sommarsverige, om sidoväskorna är packade med krämiga kycklingciabattas, hett grönt te i termos och stora goda muffins är chanserna ganska stora att jag drar på mig bikerjackan, trycker ner hjälmen över huvudet och säger: Yes please!!:D


I nästa blogginlägg ska vi dra ut lite på sommaren och njuta av grillade godsaker!
_____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 dl frusna björnbär eller andra blandade bär
1 äpple, rivet
2 dl farinsocker
3 ägg, lätt vispade
3/4 dl vegetabilisk olja
3/4 dl fil

Knaprigt lock:

3/4 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
1 tsk kanel
30 g smör

Gör så här: Blanda ingredienserna till locket och ställ in det i frysen så att det blir tillräckligt hårt för att smulas. Blanda mjöl och bakpulver i en skål, blanda i övriga ingredienser (inte det knapriga locket dock;). Fördela degen i muffinsformarna och smula på locket.  Grädda i 180 grader i ca 20 minuter.

Kommentarer
Postat av: Anna

mmmm så gott det ser ut!!

2010-08-20 @ 10:15:11
Postat av: Håkan

Cool bild den sista!!

2010-08-20 @ 10:33:42
Postat av: Cattie

Looks divine!

Kommer att testas!

:-)

2010-08-20 @ 14:29:33
Postat av: Erika - Bakglädje

Ser gott ut. Häftig bild, den sista.

2010-08-20 @ 21:26:03
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Jens

Man kanske skulle bre ett par mackor och komma förbi med hojen då?;)

2010-08-21 @ 19:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen