Björnbärsmuffins med knaprigt lock


Foto: Karin / bevemyrs blogg
Om någon mullrar upp med sin mc framför huset, erbjuder en tur på slingriga småvägar i vackraste sommarsverige, om sidoväskorna är packade med krämiga kycklingciabattas, hett grönt te i termos och stora goda muffins är chanserna ganska stora att jag drar på mig bikerjackan, trycker ner hjälmen över huvudet och säger: Yes please!!:D
I nästa blogginlägg ska vi dra ut lite på sommaren och njuta av grillade godsaker!
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 dl frusna björnbär eller andra blandade bär
1 äpple, rivet
2 dl farinsocker
3 ägg, lätt vispade
3/4 dl vegetabilisk olja
3/4 dl fil
Knaprigt lock:
3/4 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
1 tsk kanel
30 g smör
Gör så här: Blanda ingredienserna till locket och ställ in det i frysen så att det blir tillräckligt hårt för att smulas. Blanda mjöl och bakpulver i en skål, blanda i övriga ingredienser (inte det knapriga locket dock;). Fördela degen i muffinsformarna och smula på locket. Grädda i 180 grader i ca 20 minuter.



Kommentarer
Postat av: Anna
mmmm så gott det ser ut!!
Postat av: Håkan
Cool bild den sista!!
Postat av: Cattie
Looks divine!
Kommer att testas!
:-)
Postat av: Erika - Bakglädje
Ser gott ut. Häftig bild, den sista.
Postat av: Jens
Man kanske skulle bre ett par mackor och komma förbi med hojen då?;)
Trackback